завжди свіжі новини

Всі новини, Політика, Україна

Увечері 17 квітня у Криму побили Леоніда Кузьміна – активіста, якого раніше судили за українську символіку

Увечері 17 квітня у Криму побили Леоніда Кузьміна – активіста, якого раніше судили за українську символіку після затримання на акції пам’яті українського поета Тараса Шевченка у Сімферополі 9 березня 2015. Про побої Кузьмін повідомив на свіїй сторінці у мережі.

«Сьогодні ввечері, коли я повертався додому на мене було вчинено напад групою молодих хлопців, з політичних мотивів, нібито я належу до правого сектора», – написав він.

За словами Кузьміна, йому довелося звернутися в лікарню.

Як ми уже повідомляли, активістів Олександра Кравченка, Леоніда Кузьміна і Вельдара Шукурджієва затримали на акції пам’яті Тараса Шевченка 9 березня.

Після цього 12 березня відбувся суд, на якому активістам винесли покарання за використання української атрибутики – наявність жовто-синіх прапорів і стрічок на цій акції. Активістам суд призначив обов’язкові роботи тривалістю 40 годин кожному.

Пізніше Залізничний райсуд Сімферополя визнав винним ще одного учасника акції Куртсєїта Абдуллаєва у порушенні регламенту проведення публічного заходу, оскільки він розгорнув прапор України. Сам Абдуллаєв з таким рішенням не згоден і має намір оскаржити його в апеляційному порядку.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: