завжди свіжі новини

Всі новини

Держдума путіна має намір заборонити стягнення боргів кримчан перед банками України

Крим

Держдума має намір заборонити стягнення боргів кримчан перед банками України.

15 травня Держдума РФ планує розглянути законопроект про введення в Криму мораторію на банківську та іншу супутню діяльність юридичних осіб-резидентів України.

На сайті відомства йдеться, що комітет Держдуми з фінансового ринку схвалив документ і запропонував прийняти його до розгляду.

Законопроектом пропонується ввести мораторій на банківську (фінансову) і супутню, в тому числі колекторську, діяльність юридичних осіб-резидентів України, які не мають ліцензії Банку Росії та зареєстрованих в Криму до його приєднання до РФ, а також на діяльність фізичних та юридичних осіб, що діють в їхніх інтересах.

Мораторій вводиться також на укладення і держреєстрацію будь-яких цивільно-правових угод даних осіб з юридичними особами-резидентами РФ.

“Крім того, мораторій планується поширити на виконання судових рішень, винесених до 18 березня 2014 року українськими судами на користь українських банків та інших фінансових організацій, які працювали в Криму до вказаної дати. Це дозволить призупинити стягнення боргів кримчан на користь українських банків”, – передає видання.

Згідно з документом, для припинення дії мораторію прокурори Криму і Севастополя повинні звернутися до суду.

Раніше маріонетка кривавого карлика Сергій Аксьонов закликав жителів регіону не повертати поки кредити, взяті в українських банках до анексії. Крім того, він пообіцяв кримінальну відповідальність співробітникам колекторських фірм, що вимагають повернення даних кредитів.

Крім того, повідомлялося, що в парламенті Криму розробляється законопроект, який дозволив би жителям півострова тимчасово не виплачувати борги за кредитами українським банкам.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

             

залишити коментар: