завжди свіжі новини

Всі новини

Україна повинна викорінити олігархію і корупцію, а ЄС готовий активно допомагати

Корупція

Невдача реформ та боротьби з корупцією в Україні стане фіаско не лише цієї країни, а й програшем ЄС. Тому Європа готова допомагати Україні, в тому числі і фінансово.

Про це заявив держсекретар федерального міністерства закордонних справ ФРН Штефан Штайнлайн, виступаючи на Третьому Східному форумі в Берліні.

«Якщо спроби економічного відродження України проваляться, якщо порочне коло олігархії і корупції не буде прорвано, це ляже тягарем, в тому числі, і на репутацію ЄС» і позиції блоку у відносинах з іншими країнами, – попередив Штайнлайн.

Він назвав «серйозним викликом» проблему модернізації та стабілізації України.

«Це простягається набагато далі кордонів цієї країни, це важливо для всього регіону, а також і для Росії», – підкреслив Штайнлайн.

Він вказав, що за останні 25 років Захід не раз чув «пусті слова» і запевнення.

Представник німецького МЗС нагадав, що федеральний уряд ФРН затвердив план дії щодо України, де прописана участь німецької сторони у здійсненні реформ у правовій сфері, в системі самоврядування, реформування енергетичного сектора, підтримка громадянського суспільства та ін. У 2014 році Берлін фінансував ці проекти в обсязі 130 млн євро, цього року готовий збільшити суму до 200 млн і виділяти додаткові кошти. (Згадав він і кредит в 500 млн євро). За словами Штайнлайна, заходи здійснюються в координації з ЄС, передусім з Польщею.

«Це Геркулесова робота, яка тільки тоді дасть віддачу, коли уряд (України) серйозно стане на шлях реформ», – резюмував дипломат.

Один з керівників МЗС ФРН також закликав «не надто романтизувати Майдан», зауваживши, що там були різні люди, якими рухали різні мотиви, і далеко «не всі готові прийти до демократії в західному вигляді». Об’єднало людей на Майдані бажання вирватися з болота корупції і свавілля олігархії, в чому буквально «тоне не тільки Україна». Українці пов’язували це зі словом «Європа».

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: