завжди свіжі новини

Всі новини

Введення безвізового режиму України з ЄС буде відкладено до початку 2016 року

Україна-ЄС

Введення безвізового режиму України з Європейським союзом буде відкладено до початку 2016 року. Про це заявили в МЗС України.

“Так, воно буде зміщено і тут відповідальність як на Україні, на чіткому виконанні тих вимог, які перед нами стоять, так і частина відповідальності – на Європейському союзі, щоб у ході процесу не виникали якісь нові умови, побоювання або політичні занепокоєння” , – сказав Кулеба.

За його словами, є шанс у травні на Ризькому саміті ЄС почути сигнал про безвізовий режим.

“Шанс на такий сигнал дуже вірогідний. Раніше ми планували, що на саміт в Ризі ми вийдемо вже на прийняття рішення про безвізовий режим, але наступні кроки будуть такими.

13 травня Єврокомісія представить звіт про досягнення України у виконанні вимог для введення безвізового режиму. Потім це питання ще раз обговорять з українською стороною. Ми зрозуміємо, що ще ми можемо зробити, і вже тоді в Ризі рішення про безвізовий режим буде прийматися в останній момент, але воно не буде стосуватися введення. Воно стосуватиметься визначення чітких перспектив, алгоритмів, за якими потрібно буде рухатися”, – сказав Кулеба.

Посол додав, що ключове “домашнє завдання” для України – це боротьба з корупцією на всіх рівнях, і від результатів цієї діяльності буде залежати подальший рух.

“Я б не сказав, що європейці критично налаштовані, вони бачать прогрес, якого ще рік тому не було”, – сказав він.

Нагадаємо, на саміті Україна-ЄС президент Петро Порошенко заявив, що не сподівається на скасування безвізового режиму з ЄС до кінця року, а лише на завершення виконання Плану дій з візової лібералізації.

Раніше президент заявляв, що очікує від ЄС рішення про надання безвізового режиму для громадян України на Ризькому саміті Східного партнерства в травні цього року, що дозволить до кінця поточного року ввести його в дію.

Водночас міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв’ю заявив, що безвізовий режим з ЄС має запрацювати з початку наступного року.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: