завжди свіжі новини

Україна

Апеляційний суд залишив в силі рішення про запобіжний захід у вигляді застави для Нішніанідзе

Апеляційний суд Києва відмовив захисту колишнього генерального консула Грузії в Одесі Теймураза Нішніанідзе у задоволенні апеляційної скарги щодо застави у розмірі 792 тисячі гривень. 

Як повідомляє прес-служба суду, апеляційний суд залишив без змін ухвалу слідчого судді суду першої інстанції.

6 квітня Печерський районний суд Києва обрав для Нішніанідзе запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 792 тисячі гривень. Тоді Теймураз Нішніанідзе заявив, що він не має наміру вносити заставу і оскаржуватиме це судове рішення. 

Нішніанідзе підозрюється у «привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем» і «легалізації (відмиванні) доходів».

У ГПУ вважають, що Нішніанідзе, діючи за попередньою змовою з іншими працівниками консульства, у період з червня 2012 до листопада 2013 року надав до податкового органу України документи на відшкодування понад 17 мільйонів гривень податку на додану вартість за нібито придбаний товар у фірмових брендових магазинах, які розташовані на території Києва та Одеси, що відповідно дає підставу повернення їм, як іноземцям, податку на додану вартість.

У посольстві Грузії в Україні Радіо Свобода раніше повідомили, що звернулись до компетентних органів України, щоб вивчити матеріали справи стосовно Нішніанідзе.

Теймураз Нішніанідзе також був позаштатним радником екс-голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі. У травні минулого року слідчі Генеральної прокуратури спільно з працівниками Служби безпеки України провели обшуки у службових і житлових приміщеннях Теймураза Нішніанідзе в Одесі. Міхеїл Саакашвілі тоді назвав обшуки «політичною провокацією».

your ads here!

залишити коментар: