завжди свіжі новини

Україна

У Києві активісти долучились до акції «Stop Putin»

У Києві на майдані Незалежності активісти провели акцію «Stop Putin’s War in Ukraine», на якій закликали президента Росії Володимира Путіна припинити агресію щодо України і звільнити політв’язнів. Про це повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії.

За словами організатора акції, керівника київської організації «Всесвітній рух патріотів України» Василя Болгарина, вперше акція була проведена в червні 2016 року.

«Перебуваючи за кордоном, ми бачимо, що українці зовсім забули про тему (війни і анексії Криму – ред.). Основна мета акції – це нагадувати світові про те, що Україна і українці по всьому світу пам’ятають і не дозволять забути про те, що Росія здійснює агресію в Україні. Щоб це не було затерто, замито якимись новими новинами», – пояснив Болгарин.

На акції активісти зачитали низку вимог до президента Росії Володимира Путіна: припинити війну в Україні і звільнити анексований Крим, відпустити заручників і незаконно утримуваних осіб на території Криму, Донбасу і Росії.

Організатори додали, що акція проходить і в інших країнах світу.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Після анексії Криму на Донбасі почався збройний конфлікт. Україна і Захід  звинувачують Росію у підтримці проросійських бойовиків, Москва звинувачення відкидає.

             

залишити коментар: