завжди свіжі новини

Україна

ДФС припинила електронний документообіг через кібератаку – заява

Державна фіскальна служба заявила, що вимкнула через кібератаку «некритичні елементи мережі».

«У штатному режимі працює митне оформлення. Приймання електронних документів (звітності, податкових накладних та інших) тимчасово припинено з 18:00 год 27.06.2017. Всі електронні документи, що надійшли до ДФС до 18:00, будуть оброблені днем прийняття», – мовиться у повідомленні на Facebook-сторінці відомства.

У той же час заблоковано роботу відділень банків у пунктах пропуску на державному кордоні, повідомляють у ДФС.

«Разом з тим, ДФС повідомляє про досягнуту домовленість з ПАТ АБ «Украгазбанк», уповноваженим банком на здійснення розрахунків з державним бюджетом за митними платежами, щодо гарантування приймання платежів у автономному режимі. Наразі ситуація з роботою комп’ютерної мережі ДФС контрольована, вживаються заходи для повної нейтралізації втручання», – мовиться у повідомленні.

27 червня про масштабну хакерську атаку на низку банківських установ повідомили в НБУ. Окрім того, про атаку вірусом, який назвили «Petya.A», повідомила «Нова пошта», також є інформація про кібератаки на Кабінет міністрів, «Укренерго», «Київенерго», «Запоріжжяобленерго», «Дніпроенерго», аеропорт «Бориспіль» та кілька редакцій великих медіахолдингів у Києві та Львові.

Зараз відомо, що урядовий портал та «Нова пошта» увечері 27 червня відновили роботу.

Департамент кіберполіції повідомив про має 22 звернення про втручання у роботу персональних комп’ютерів станом на 16:10 від державних та приватних установ, зокрема, одного мобільного оператора

За попередньою інформацією, йдеться про вірус-вимагач, який шифрує інформацію на комп’ютері і вимагає у користувачів гроші за розшифрування.

Про вірус «Petya» у своїх оглядах повідомляли представники розробника антивірусу «Zillya» у 2016-му. Ймовірно, зараз йдеться про якусь модифікацію згаданої програми.

Окрім того, про «потужну хакерську атаку» на його сервери повідомив 27 червня російський нафтовий гігант «Роснефть». Чи пов’язані ці випадки, наразі не відомо.

your ads here!

залишити коментар: