завжди свіжі новини

Україна

Премія імені Франка: оголосили початок прийому наукових робіт у 2018 році

Міжнародний фонд Івана Франка почав приймати наукові роботи на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка у 2018 році.

Міжнародна премія імені Івана Франка має дві номінації: за вагомі здобутки (досягнення) у галузі україністики і в галузі соціально-гуманітарних наук.

Наукові роботи на здобуття премії можуть подавати академічні установи, вищі навчальні заклади України та країн світу, з якими Україна має дипломатичні відносини, а також лауреати премії попередніх років.

Наукові роботи приймаються до 1 березня 2018 року.

Переможці премії імені Івана Франка отримують грошову винагороду (у 2016 і 2017 році преміальний фонд становить 500 тисяч гривень) та золотий знак лауреата.

У 2017 році відомий мовознавець, професор Інституту славістики Віденського університету Міхаель Мозер став лауреатом міжнародної премії імені Івана Франка, а в номінації «За вагомі досягнення в галузі соціально-гуманітарних наук» лауреатом визнали почесного професора Львівського національного університету імені Івана Франка Олега Шаблія з його науковою роботою «Суспільна географія».

Міжнародну премію імені Івана Франка започаткував Міжнародний фонд Івана Франка в 2015 році. Щорічна премія є почесним визнанням наукових відкриттів, вагомих здобутків і значних заслуг науковців світу в галузі україністики та соціально-гуманітарних наук. Ініціатором створення фонду став онук Івана Франка – Роланд Франко.

your ads here!

залишити коментар: