завжди свіжі новини

Політика

Суд обрав запобіжний захід для Михальчевського – 30 діб під вартою

Херсонський міський суд 8 січня обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на один місяць колишньому російському міністру охорони здоров’я окупованого Криму Петру Михальчевському.

В Україні цього екс-чиновника підозрюють у державній зраді.

Представники прокуратури Автономної Республіки Крим наполягали на його арешті на 60 діб.

За інформацією представників прокуратури, робота Михальчевського в російському уряді Криму є діяльністю, спрямованою на підрив територіальної цілісності України. Зокрема, в наданих прокуратурою показаннях свідків стверджується, що Михальчевський сприяв організації так званого «референдуму», який Москва вважає підставою для анексії півострова.

Адвокати Михальчевського стверджують, що підзахисний не може перебувати під вартою, оскільки не має наміру переховуватися. Сам екс-чиновник заявив, що не вважає себе винним у будь-яких правопорушеннях.

Михальчевський 5 січня підписав підозру в скоєнні злочину за статтею 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Сам Михальчевський поки не коментує заяви української служби безпеки та прокуратури.

На початку січня співробітники Служби безпеки України встановили факт перебування Михальчевського в Києві.

10 червня 2014 року російський міністр охорони здоров’я окупованого Криму Петро Михальчевський написав заяву про відставку за власним бажанням. Російський голова анексованого Криму Сергій Аксьонов стверджував, що змусив Михальчевського подати у відставку, щоб його не звільняли «за статтею».

your ads here!

залишити коментар: