завжди свіжі новини

Україна

У редакції газети, де стався підпал, пов’язують інцидент із професійною діяльністю журналістів

У редакції газети «Событие» у Кам’янському на Дніпропетровщині, де стався підпал, пов’язують цей інцидент із професійною діяльністю журналістів. Про це Радіо Свобода повідомила 11 липня головний редактор газети Олена Міхолажина.

За її словами, очолюване нею видання є єдиним опозиційним до влади міста. Зокрема, як вона зазначила, журналісти видання розслідують розподіл і використання бюджетних коштів.

«В останні два з половиною роки наша газета є єдиним виданням, опозиційним до мера і чинної влади, воно намагається тримати на контролі розподіл бюджетних коштів. Наш інтерес – це постійний контроль міської влади, а також деяких бізнес-структур, які щільно «засіли» в місті в галузі ЖКГ. Так, минулого тижнями писали про інцидент з прослуховуванням в одному з відділів мерії і про можливий розподіл ринку зовнішньої реклами напередодні виборів… Особисто я пов’язую цей інцидент з професійною діяльністю. Жодного тижня у нас не минає без резонансних публікацій, але оскільки ми діємо винятково в правовому полі, юридично зачепити нас ніяк. Те, що сталось, я думаю, це попередження, не більше. Єдине, що мене турбує, за 10 хвилин до пожежі, приміщення редакції залишила одна зі співробітниць. Мене дуже хвилює: чи чекали вони, щоб вона вийшла, або ж їй просто пощастило? Тобто наскільки і як далеко хтось зайшов», – зазначила Олена Міхолажина.

Редактор також поінформувала, через пожежу постраждало приміщення, меблі та оргтехніка видання, але точні обсяги матеріальних збитків ще встановлюються.

«Я розумію, що ніхто ніколи нікого не знайде, в сенсі – виконавців. А якщо і знайдуть, то наймали їх же не безпосередньо ті персони, які зацікавлені», – зауважила керівниця видання.

У Кам’янському поліція 11 липня відкрила провадження через пожежу в редакції місцевої газети «Событие» за частиною 2 статті 347-1 Кримінального кодексу України («умисне знищення або пошкодження майна журналіста, вчинені шляхом підпалу, вибуху або іншим загальнонебезпечним способом, якщо вони спричинили загибель людей або інші тяжкі наслідки»). Наразі як одна із версій розглядається підпал шляхом використання парів пально-мастильних матеріалів, але остаточну причину пожежі встановить експертиза.

Це не перший інцидент, пов’язаний з газетами в Кам’янському. Раніше, у ніч на 31 грудня 2016 року, редакція «Событие сегодня» повідомила про виявлену спробу замінування її будівлі. За висновками працівників вибухотехнічної служби, конструкція, виявлена біля будівлі редакції, складалась із бойових пристроїв – семи бойових гранат та РПГ-18. Поліція відкрила кримінальне провадження.

your ads here!

залишити коментар: