завжди свіжі новини

Політика

Бідність, лівий популізм і правий радикалізм – Порошенко в Раді перерахував невдачі  влади

Українці мають підстави для незадоволення, заявив у парламенті президент України Петро Порошенко.

«Ми стали стійкішими і сильнішими, однак насамперед хотів би відверто наголосити на тому, чим більшість суспільства об’єктивно незадоволена. Не вдалося завершити війну і відновити територіальну цілісність країни. Внаслідок агресії втрачено 20% промислового потенціалу України. Це, звичайно, спровокувало ефект доміно для всієї української економіки. Разом із агресивним закриттям Росією свого ринку для українських товарів це спричинило глибоку соціальну кризу», – нагадав він.

За словами президента, більшість громадян України ще не відчули впливу позитивних змін, тому що рівень життя підвищується повільно і нерівномірно.

«Ми створили з вами антикорупційну інфраструктуру. В деякі нові органи платники податків України вклали чималі фінансові ресурси, але поки що коефіцієнт їхньої корисної дії точно мене як президента не задовольняє. Суспільство розчароване динамікою антикорупційної боротьби і претензії людей є абсолютно виправданими», – вважає президент.

Крім того, Україна зіштовхнулася з відтоком робочих кадрів за кордон, що, за словами Порошенка, є поширеною проблемою для країн Центрально-Східної Європи.

Він звернув увагу на політичний вимір економічних складнощів.

«Соціально-економічні проблеми тягнуть за собою політичні наслідки. Це й загроза реваншу проросійських сил, і розквіт лівого популізму, і прояви правого радикалізму. Це недовіра до державних інституцій, сумніви в ефективності демократичних методів управління, і симпатія до анархії або навпаки до авторитаризму. І на фоні високих очікувань у суспільстві сформувалося відчуття глибокого незадоволення», – вважає голова держави.

Тим не менш, стверджує Порошенко з посиланням на міжнародних партнерів України, за останні чотири роки українська влада змогла «зробити набагато більше позитивних змін, ніж за попередні 23 роки Незалежності».

your ads here!

залишити коментар: