завжди свіжі новини

Україна

Журналістка Епплбаум отримала нагороду Форуму видаців у Львові за книгу про Голодомор

Американсько-британська журналістка та історик Енн Епплбаум отримала нагороду 25-го Форуму видавців у Львові (BookForum) за книгу «Червоний голод. Війна Сталіна проти України».

Її роботу визнали найкращою в номінації «Історія».

Книга «Червоний голод: війна Сталіна проти України» вийшла восени 2017 року в Британії та США. У 2018 році видавництво Українського науково-дослідного та освітнього центру вивчення Голодомору видало книгу в перекладі українською.

Читайте також: Я завжди вважала Голодомор геноцидом – Енн Еплбаум

У березні цю книгу відзначило журі щорічної премії Лайонела Ґелбера, а в травні з презентації «Червоного голоду» почався «Книжковий арсенал» у Києві.

У номінації «Класична українська література» на BookForum перемогла книжка «Листи. Леся Українка» від видавничого дому «Комора», у номінації «Сучасна українська поезія» – «Антологія молодої української поезії», упорядник Мирослав Лаюк, «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га».

Книжка «Сенека. Моральні листи до Луцілія» перекладу Андрія Садомори стала переможцем у категорії «Класична іноземна література в українському перекладі», а «За лаштунками в музеї» Кейт Аткінсон – у «Сучасній іноземній літературі в українському перекладі».

Читайте також – 25-й Форум видавців у Львові: українська книжка стає якіснішою

Цьогоріч у конкурсі BookForum Best Book Award взяли участь 508 видань від 103 видавництв. Захід, який до цього року називався Форумом видавців, відбувається 19-23 вересня у Львові.

your ads here!

залишити коментар: