завжди свіжі новини

Україна

У Києві перенесли засідання у справі екс-голови Апеляційного суду Криму

Апеляційний суд Києва 16 листопада переніс розгляд апеляції на арешт колишнього голови Апеляційного суду АР Крим Валерія Чорнобука. Про це проекту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомили в прокуратурі АРК.

«Судове засідання перенесли на 27 листопада у зв’язку з тим, що суд ознайомлюватиметься з матеріалами справи», – зазначили у прокуратурі.

Чорнобука затримали 3 листопада у Києві. 5 листопада суд заарештував його на два місяці.

Після переїзду на материкову частину України Чорнобук працював суддею в Апеляційному суді в Дніпропетровській області.

Читайте також: Екс-суддя Чорнобук: зрадник батьківщини чи жертва обставин?

Верховна Рада у вересні 2016 року звільнила за порушення присяги 29 суддів, в тому числі Чорнобука. Пізніше Вищий апеляційний суд України відмовив йому в оскарженні цієї постанови Верховної Ради.

Співробітники Прокуратури Автономної Республіки Крим та Служби безпеки України 11 липня провели обшуки в приміщеннях, в яких жив Чорнобук. Тоді ж йому повідомили про підозру у вчиненні державної зради.

За словами генерального прокурора України Юрія Луценко, Чорнобук займався підривною діяльністю, надаючи допомогу іноземній державі і її представникам у переході судів Криму на здійснення правосуддя на підставі законодавства Росії, що призвело до забезпечення функціонування російських судових органів, анексії Криму.

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!

your ads here!

залишити коментар: