завжди свіжі новини

Україна

Військові підтвердили зникнення колеги на Донбасі після заяв бойовиків про «полоненого»

Українські військові на лінії контакту на Донбасі підтвердили зникнення колеги після того, як бойовики угруповання «ДНР» заявили, що взяли в полон українського бійця.

Як повідомили у фейсбуці 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, відсутність одного з її військовослужбовців виявили ще в ніч із 28 на 29 грудня, і організовані тоді ж розшукові заходи станом на 2 січня результатів не дали. Пошуки військовослужбовця тривають, мовиться в повідомленні.

При цьому військові наголосили, що заяви російських гібридних сил про нібито проведені наступальні дії з боку підрозділів бригади «є «фейковими» та не відповідають не лише дійсності, а й здоровому глузду взагалі».

«Також підтверджуємо, що номер автомата АКС-74У, показаного в мережі, – дійсно закріплений за зазначеним військовослужбовцем», – додали військові.

Раніше 2 січня в командуванні групи російських гібридних сил, що становлять війська угруповання «ДНР», заявили, що взяли в полон українського бійця, який нібито «брав участь у невдалій спробі проникнення на територію», захоплену угрупованням, на південному напрямку. За цими твердженнями, військовий, у якого констатували переохолодження і якому надають медичну допомогу, нібито розповів про подробиці «планованого було наступу на маріупольському напрямку» Збройних сил України.

При цьому серед бойовиків і їхніх прихильників немає єдності у змалюванні обставин полонення українського бійця: за іншою їхньою версією, яку вони поширюють у соцмережах, той нібито «пішов на полювання і заблукав» і вийшов на позиції російських гібридних сил. У цій версії немає ніяких згадок про нібито «плани передноворічного наступу Збройних сил України», про які твердили раніше в Росії і серед підтримуваних і спрямовуваних нею бойовиків на Донбасі.

Напередодні Нового року в Києві попереджали про можливість збройних провокацій із боку російських гібридних сил із тим, щоб звинуватити Збройні сили України. Бойовики і Москва, зі свого боку, заявляли про нібито аналогічні плани українських військ.

your ads here!

залишити коментар: