завжди свіжі новини

Всі новини

Верховна Рада України внесла зміни до закону про засудження тоталітарних режимів

Тоталітарні режими

Верховна Рада внесла зміни до закону про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного режимів в Україні.

За внесення змін до ст.4 закону проголосували 233 депутати.

Згідно зі змінами, заборона не поширюється на випадки використання символіки комуністичного і тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму на документах державних органів та органів місцевого самоврядування (місцевих органів державної влади і управління), прийнятих або виданих до 1991 року.

Також мова йде про документи, які видані закладами освіти і науки, підприємствами, установами, організаціями до 1991 року, та твори мистецтва, створені до набрання чинності цього закону.

Як і раніше, заборона не поширюватиметься на використання символіки в експозиціях музеїв, тематичних виставках, музейному фонді України, а також бібліотечних фондах на різних носіях інформації, у процесі наукової діяльності, у тому числі під час наукових досліджень та розповсюдження їхніх результатів у незаборонений законодавством України спосіб.

Тепер заборона не поширюється на оригінали бойових знамен; на державні нагороди, ювілейні медалі та інші відзнаки, якими нагороджувалися особи до 1991 року, і протягом 1991-2015 рр. у зв’язку з роковинами подій періоду Другої світової Війни, а також на документи, що засвідчують нагородження ними, та на об’єкти антикварної торгівлі.

Крім того, заборона не поширювалася і не поширюватиметься на надмогильні споруди, розташовані на території місць поховання, місць почесних поховань; під час викладу або реконструкції (у тому числі історичних) історичних подій; на приватні колекції та приватні архівні зібрання.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: