завжди свіжі новини

Всі новини

КМДА в декілька раз піднімає плату для киян за користування інтернетом

КМДА

Комунальне підприємство «Київжитлоспецексплуатація» планує збільшити платню для інтернет-провайдерів. За таких умов, зрозуміло, що кияни, які користуються мережею інтернет, тепер будуть сплачувати більше.

На сайті КМДА 1 квітня з’явився Порядок користування об’єктами житлового фонду комунальної власності Києва під час зведення та експлуатації телекомунікаційних мереж. Метою декларації є підвищення ефективності використання об’єктів права комунальної власності, створення відповідних умов, з метою ефективного надання послуг населенню у галузі зв’язку та інформаційних технологій і збільшення грошових надходжень до державного та міського бюджетів.

«Київжитлоспецексплуатація» з кожного провайдера вимагає сплати 60 копійок за кожну квартиру. Квартир у Києві приблизно 1,53 млн. Є будинки, де своє оснащення розмістили до 20 провайдерів. Отже не важко підрахувати багатотисячні прибутки від начебто невеличкої платні у 60 коп.

До речі, експерти підрахували прибуток чиновників, від таких дій – майже 50 млн грн. Чиновники запевняють, що діють з ТВ-провайдерами. Але як би не сформульовано було підхід, явним і прозорим залишається те, що величина поборів з інтернетників складе приблизно 25 млн грн на рік, а кожен користувач і власник квартири заплатить додатково 17 гривен.

Інформація інсайдерів від інтернет-провайдерів теж невтішна: влада столиці планує підняти платню з квартири до 2,70 грн, замість 0,60 коп. Отже, чиновники отримають від киян понад 100 млн грн за рік.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: