завжди свіжі новини

Всі новини

Найбагатшими партіями у Верховній Раді виявилися «Опозиційний блок», «Народний фронт» і «Блок Петра Порошенка»

Парламентські партії

Найбагатшими партіями у Верховній Раді виявилися «Опозиційний блок», «Народний фронт» і «Блок Петра Порошенка», хоча дві з них взагалі не мають власного майна.

Про це свідчать дані, оприлюднені партіями у відповідь на інформаційний запит соціального руху.

Так, на рахунки партії «Опозиційний блок», яка отримала найбільше коштів, надійшло 110 млн грн пожертв від невідомих донорів. Доходи лідерів останніх парламентських виборів – «Народного фронту» і Блоку Петра Порошенка – не набагато менші, 102 і 100 млн грн відповідно.

«Батьківщина», яка на минулих виборах мала найдорожчу кампанію, заробила 84 млн грн.

Доходи «Самопомочі» скромніше – всього третину від суми багатших конкурентів.

За даними звітності, майже всі партії витрачають кошти на виконання «статутних завдань».

«Самопоміч» повідомила, що більшість грошей – 27 млн з 29 – було вкладено в медіакампанії.

Тільки «Батьківщина» оприлюднила загальну вартість майна партії – 1 175 559 грн. Зате «Опозиційний блок» і «Народний фронт» прямо вказали, що майно у власності цих партій відсутня.

Радикальна партія Олега Ляшка відповіді на запит не надала, а також не повідомила, в яких ЗМІ була оприлюднена інформація про фінансування, і чи було це взагалі зроблено.

У коментарі представник партії Олега Ляшко заявив, що «декларація про витрати і доходи партії, згідно закону, вивішена на сайті Верховної Ради».

При цьому ніяких фінансових звітів партій на сайті парламенту не оприлюднено, і, до того ж, закон не передбачає оприлюднення фінансових звітів на сайті ВРУ, – підкреслили в громадській організації.

Відзначимо, партія «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» витратила найбільше коштів на кампанію з позачергових виборів депутатів Верховної Ради в порівнянні з іншими політичними силами, кандидати від яких були зареєстровані в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: