завжди свіжі новини

Всі новини

«ОТП Банк» лише в першому кварталі 2015 року втратив 1,1 млрд грн внаслідок курсової нестабільності

ОТП Банк

«ОТП Банк», що входить до групи найбільших за активами, у першому кварталі 2015 року отримав 1,1 млрд грн збитку, при цьому в значній мірі витрати банку обумовлені збільшенням резервів на покриття ризиків валютного кредитного портфеля в умовах курсової нестабільності, повідомили в прес-службі банку.

Також банк повідомляє, що в першому кварталі банк продовжував вести прибуткову операційну діяльність і отримав за цей період 741,6 млн грн чистого процентного доходу, що на 131,7 млн грн більше показника роком раніше. Чистий комісійний дохід банку в першому кварталі склав 92,4 млн грн.

«Хоча до стабілізації ситуації в Україні (військового конфлікту, валютного курсу, зняття обмежень і т.д.) говорити про вихід на прибуткову діяльність було б передчасно, ми розраховуємо на зменшення збитків в міру скорочення витрат і реалізації комплексної програми оптимізації процесів, що проводиться нині в банку», – наводяться в повідомленні слова глави правління банку Тамаша Хак-Ковача.

Також повідомляється, що активи банку за підсумками першого кварталу зросли на 12,09% – до 24,1 млрд грн, а показник поточної ліквідності склав 59,83%, значно перевищивши норматив, встановлений НБУ (40%).

Відзначимо, «OTП Банк» працює на ринку України з 1998 року. 100% акцій банку належить OTP Bank, Угорщина.

У 2014 році порівняно з 2013 роком збільшив активи на 14,8%, до 21,5 млрд грн.

За підсумками 2014 року «ОТП Банк» втратив 1,99 млрд гривень.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: