завжди свіжі новини

Всі новини

Прихвостень януковича курченко продовжує красти гроші з бюджету України

курченко

2 квітня 2015 Комітет з конкурсних торгів Державного агентства резерву України опублікував протокол розкриття пропозицій на конкурсних торгах по заплановану закупівлю рідкого палива, газу та мастил (дизельного палива). Про проведення цих торгів Держрезерв оголосив 31 грудня 2014. В оприлюдненому протоколі відображена інформація про кількість учасників, що подали пропозицію і ціни пропозицій, а також міститься інформація про наявність необхідних документів, передбачених документацією конкурсних торгів. За підсумками конкурсних торгів державне відомство мало намір закупити паливно-мастильних матеріалів у кількості 5 лотів по 3600 тонн.

Згідно з даними протоколу конкурсних торгів, найбільш економічно вигідна ціна по кожному лоту була запропонована учасником ТОВ “Трейд Коммодити” – на загальну суму 413,1 млн.грн. У той же час, згідно з інформацією про акцепт пропозицій конкурсних торгів, розміщеної на сайті держзакупівель, переможцем по всіх лотах стала ТОВ “Вог Аеро Джет”, ціна пропозиції якого перевищила найбільш економічно вигідну ціну на 18360000. грн.

Згідно з документацією конкурсних торгів, єдиним критерієм оцінки пропозицій конкурсних торгів є ціна по кожному лоту окремо. Також в протоколі відображено, що за результатами попереднього розгляду заявок на участь торгів у компанії, що запропонувала найбільш вигідну ціну -ТОВ «Трейд Коммодити» були в наявності всі необхідні документи, передбачені документацією конкурсних торгів. Проте, перевага на конкурсних торгах було віддано компанії, яка запропонувала продати паливо в Держрезерв за набагато вищою ціною.

В той же час, відповідно до ст. 3 Закону «Про здійснення державних закупівель» принципами здійснення закупівель є: добросовісна конкуренція серед учасників; максимальна економія та ефективність; відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; недискримінація учасників; об’єктивна та неупереджена оцінка пропозицій конкурсних торгів; запобігання корупційним діям і зловживанням; вільного переміщення товарів; свободи надання послуг.

Відповідальним за організацію та проведення конкурсних торгів, у зв’язку з тимчасовою відсутністю голови комітету став заступник голови комітету з конкурсних торгів Сергій Варламов, якого в ЗМІ неодноразово називали «людиною Курченка».

Зокрема, розслідування журналістів встановило, що нинішній заступник голови Державного агентства резерву України Сергій Варламов раніше очолював відділ департаменту природного газу в групі компаній Сергія Курченко. Ім’я Сергія Варламова було знайдено в роздруківці номерів телефонів керівництва групи. Крім того, номер телефону «керівника відділу природного газу» в компанії Курченко Сергія Варламова збігається з номером, вказаним на візитці заступника директора Держрезерву.

Згідно з інформацією з офіційного сайту Держрезерву, Сергій Варламов був призначений заступником керівника агентства в грудні 2013 року. У 2010 році Варламов обіймав крісло заступника керівника з питань газопостачання дочірнього підприємства «Нафтогаз України». Інформація про діяльність Сергія Варламова з 2010 по 2013 року на офіційному сайті агентства відсутня.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: