завжди свіжі новини

Всі новини

Підприємці у разі шантажу з боку правоохоронних органів можуть звертатися до керівництва Генпрокуратори

Давид Сакварелідзе

Представники бізнес-кіл у разі шантажу з боку правоохоронних органів можуть безпосередньо звертатися до керівництва Генеральної прокуратори, заявив заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе в ході “круглого столу”, організованого Всеукраїнською громадською організацією.

“Я хотів би звернутися до представників бізнесу, щоб вони не піддавалися на шантаж правоохоронних органів і зверталися прямо до мене. Наприклад, у Краматорську представники бізнесу регулярно платили данину районним прокурорам, міліції, і жоден з них не звертався до нас зі скаргою” , – сказав він.

За словами Д.Сакварелідзе, найближчим часом з метою проведення службових перевірок в органах прокуратури буде створена служба генеральної інспекції.

“У службу генеральної інспекції ми збираємося набрати дев’ять слідчих, три прокурори, 25 працівників, які будуть активно працювати над корупційними справами. Для мене ця служба дуже важлива, щоб можна було пред’явити суспільству конкретні результати по очищенню органів”, – зазначив він.

Крім того, за словами заступника генпрокурора, найближчим часом з метою оптимізації реформування відомства будуть створені два інститути, зокрема департамент з контролю над прокурорською діяльністю, і департамент, який безпосередньо впроваджуватиме реформ, надаючи працівникам прокуратури прямі вказівки до дії.

Д.Сакварелідзе також повідомив про створення трьох робочих груп з реформування органів прокуратури. Зокрема, перша група на кошти міжнародних донорів буде займатися оптимізацією кримінального процесу, друга – розробляти і впроваджувати програму електронного діловодства, третя – розробляти методичні рекомендації для прокурорів.

За даними опитування більше 300 адвокатів одними з найбільш проблемних питань у роботі органів прокуратури – 74% опитаних вважають невмотивовані відповіді прокурорів на запити і клопотання адвокатів, 70% – покривання прокурорами неправомірних дій посадових осіб, 61% – перешкоджання в доступі до матеріалів кримінальної справи, 61% – відсутність незалежного органу, куди можна було б поскаржитися на неправомірні дії працівників прокуратури, 51% – невнесення прокурорами в єдиний реєстр досудових розслідувань заяв про злочини та ін.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: