завжди свіжі новини

Всі новини

Рейтингове агентство Fitch Ratings знизило рейтинг Укрексімбанку до рівня “дефолт видається неминучим”

Дефолт

Держбанк прострочив деякі боргові виплати.

Рейтингове агентство Fitch Ratings знизило рейтинг дефолту емітента за зобов’язаннями в іноземній валюті АТ Державний експортно-імпортний банк України “Укрексімбанк” до “RD” (restricted default) з “С” (дефолт видається неминучим).

Рівень “RD” позначає, що емітент не провів своєчасні платежі (з урахуванням застосовного пільгового періоду) за деякою, але не всієї основної частини зобов’язань і продовжує проводити виплати за іншими видами зобов’язань.

Рейтингове агентство прийняло таке рішення після оголошення фінансовою установою про відстрочення на 3 місяці погашення облігацій на підставі угоди з власниками паперів. Це перший крок до проведення перепрофілювання випуску.

Рейтинг банку може бути переглянутий після завершення переговорів з кредиторами, йдеться в повідомленні. Інші рейтинги банку агентство не змінило.

Як повідомлялося, обіг облігацій “Укрексімбанку” з терміном погашення в квітні 2015-го продовжено на три місяці – до 27 липня 2015 року, відповідне рішення було прийнято більшістю голосів на зборах власників єврооблігацій банку.

Банк запропонував власникам єврооблігацій на $750 млн з погашенням 27 квітня 2015-го продовжити в якості наступного кроку кінцевий термін погашення бондів на сім років і підвищити ставку купона.

У зверненні також перебувають єврооблігації “Укрексімбанку” з погашенням в 2016 році на $125 млн і з погашенням в 2018 році на $600 млн.

Як відомо, згідно з вимогами МВФ, Україна має завішені переговори про реструктуризацію боргів уже в травні, інакше виділення другого траншу за кредитною програмою EFF опиниться під загрозою.

Місія МВФ, за словами прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, прибуде в Україну 29 травня.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: