завжди свіжі новини

Всі новини

Стабілізація української економіки відбудеться до 2017 року, а можливо і пізніше

Економічна криза

Відродження української економіки на нормальні рейки відбудеться протягом найближчих трьох років.

Про це розповів заступник голови Адміністрації Президента (АП) України Дмитро Шимків після Третього Східного форуму, що відбувся в Берліні.

“Стабілізація економіки відбудеться до 2017 року. Тобто протягом 3 років”, – запевнив Шимків.

За словами заступника голови АП, було б ілюзією стверджувати, що “майбутнє все суцільно в рожевих тонах”, але “закони приймаються, просто потрібен час”.

Відповідаючи на питання про можливість налагодження економічного діалогу з Росією, до чого Київ активно підштовхує Європа, Шимків заявив, що шукати компроміс українськими і російськими бізнесменами “нерозумно”, його просто немає доти, “поки росіяни вірять у свою пропаганду і сподіваються, що українські споживачі будуть підтримувати росіян“. При цьому він визнав, що російські підприємці в Україні створюють робочі місця, і їх діяльність українська влада вітає.

“Ми повинні розуміти, що ніякого діалогу не буде до тих пір, поки Росія є агресором для України. Європейці намагаються знайти компромісні варіанти, це природно. Але ми займаємо дуже жорстку і чітку позицію: є інтереси України і є бачення перспективи – рухатися в європейському векторі. Ми повинні орієнтуватися на європейський ринок, не виключаючи можливості співпраці з Росією. Але поки ми бачимо політичне лідерство, яке має місце в Росії, ми, я особисто, не маю великих надій. Я просто не вірю в те, що вовк раптом стане овечкою”, – прокоментував заступник голови АП.

Як повідомлялося раніше, експерти вважають, що “дно” кризи чекає Україну влітку. “Оскільки основний спад реального сектора формувався в останні літні місяці 2014 року, коли почала “відпадати” промисловість Донбасу, проходження дна спаду можна очікувати ближче до цього періоду – червень-серпень 2015 року. Проте досягнення “дна” спаду – це ще не відновлення, тому підсумки року будуть слабкими”, – пояснив експерт Андрій Шевчишин.

Нагадаємо, що промислове виробництво в березні в порівнянні з аналогічним періодом минулого року скоротилося на 21,1%, обсяг будівельних робіт – на 33,5%, обсяг роздрібних продажів – на 31,3%. Вантажоперевезення за 1 квартал знизилося на 23,9%.

Річна інфляція за підсумками березня становила 45,8% в річному вимірі, а ціни виробників за рік підвищилися на 51,7%.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: