завжди свіжі новини

Всі новини

США знають про те, що російські війська і далі діють на сході України

США

Речниця Державного департаменту США Марі Гарф заявила, що Сполучені Штати знають про те, що російські війська далі діють на сході України.

Вона нагадала слова державного секретаря Джона Керрі, який говорив, що ніяка пропаганда Росії не змусить США повірити в разючу неправду, ніби Москва не причетна до подій на сході України.

«Росія направила важкі озброєння на лінії фронту на сході України на порушення мінських домовленостей. Вона має там свої органи управління військами, щоб координувати проведення там воєнних операцій. Вона навчає бійців сепаратистів артилерійської справи. Вона утримує передові зенітно-ракетні системи біля ліній фронту, теж на порушення мінських домовленостей», – повідомила Гарф дані США.

За її словами, це дає дуже ясну картину того, наскільки активну участь Росія бере в боях на сході України.

Росія весь час на словах заперечує присутність своїх регулярних військ на сході України, де вони воюють проти українських сил, підтримуючи сепаратистів, – усупереч численним доказам, які наводили в Україні й на Заході. Москва визнає лише, що в Україні воюють «добровольці» з Росії або самочинні військовики, які «взяли відпустку» у Збройних силах Росії або звільнилися з їхніх лав якраз перед відправкою до України. Наявність значної кількості важких озброєнь із Росії на окупованих територіях Донбасу Москва вже й не коментує.

Зокрема, в четвер, 16 квітня, з черговим словесним запереченням причетності Росії до війни на сході України вкотре виступав президент Росії Володимир Путін.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: