завжди свіжі новини

Всі новини

ЄС має зберегти нинішній рівень санкцій щодо Росії, доки вона повністю не виконає мінські угоди

Обама

Президент США Барак Обама заявив, що Європейський союз має «як мінімум» зберегти нинішній рівень санкцій щодо Росії, доки вона не виконає мінських домовленостей повністю.

За його словами, мінські домовленості мають виконати і Росія, і Україна.

Але, виступаючи у Вашингтоні після зустрічі з прем’єр-міністром Італії Маттео Ренці, він заявив: «Я очікую, що не тільки Італія, а й усі країни Європи усвідомлять, що було б помилковим сигналом скорочувати санкційний тиск на Росію, доки до кінця цього року не будуть здійснені всі кроки на виконання домовленостей».

Італія є однією з країн-членів Євросоюзу, які виступають за скорочення чи й за зняття санкцій, накладених щодо Росії через її агресію проти України, чи принаймні проти їхнього посилення.

Санкції ЄС, а також США й низки інших держав, були накладені на низку російських діячів і підприємств, пов’язаних із окупацією українського Криму і дестабілізацією на сході України, а також на низку діячів сепаратистів. Крім того, були запроваджені й санкції проти деяких цілих секторів російської економіки через дії Москви проти України.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: