завжди свіжі новини

Всі новини

Біля станції метро “Оболонь” у Києві відкрився перехоплюючий велопаркінг

Велопаркінг

Біля станції метро “Оболонь” у Києві відкрився перехоплюючий велопаркінг. Там можна буде залишити велосипед під охороною, підремонтувати його, взяти в прокат і випити кави.

Мета створення такого паркінгу – поєднати велотранспорт з існуючою транспортною мережею. Можливість проїхати невелику відстань на велосипеді кожен день і залишити його в безпечному місці робить велосипедний рух більш привабливим для жителів віддалених районів Києва і передмістя.

На велопаркінгу можна буде безкоштовно залишити на відповідальне зберігання особистий велосипед протягом робочого дня з 8:00 до 20:00. Цей проект є соціально орієнтованим, і його організатори розраховують, що він залучить ще більше людей у Києві до використання велосипеда в повсякденних справах.

Перехоплюючі велопаркінги дозволяють велосипедистам економити час та кошти на поїздку. Для міста це зменшення навантаження на дорожню мережу за рахунок збільшення частки велосипедних поїздок. Чим більше людей будуть користуватися велосипедами, тим менше буде пробок на дорогах, вільніший громадський транспорт, чистіше повітря.

Для того, щоб зробити можливим безкоштовне функціонування паркінгу, також надаються додаткові платні послуги: зберігання велосипедів на ніч, прокат та сервісне обслуговування велосипедів, продаж аксесуарів, засобів особистої гігієни для велосипедистів, продаж гарячих і холодних напоїв.

Перехоплюючий велопаркінг – одна з вимог велосипедистів Києва до міської влади. Таких у Києві має бути 10-15 у ключових транспортних вузлів, щоб жителі районів могли доїжджати до метро на велосипеді, а не на маршрутці, і таким чином економити час і гроші.

Пілотний велопаркінг працював у минулому році біля ст. м. “Виставковий центр”.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: