завжди свіжі новини

Всі новини

Голова НАТО заявляє, що Росія і сепаратисти можуть дуже швидко розпочати нові атаки

НАТО

Голова НАТО Єнс Столтенберґ заявляє, що Росія і сепаратисти на сході України мають засоби й можливості за короткий проміжок часу розпочати нові атаки, що викликає глибоку тривогу Північноатлантичного альянсу.

Він назвав мінську угоду найкращим із можливих шляхів до мирного і дипломатичного вирішення конфлікту й припинення воєнних дій і кризи на сході України, однак констатував численні порушення цих домовленостей.

«Ми бачимо величезну кількість порушень режиму припинення вогню і я закликаю всі сторони його поважати. Тим часом, як угодами передбачено відведення всієї важкої техніки та озброєнь від лінії бойового зіткнення, ми бачимо, що цього не сталося», – заявив голова Столтенберґ напередодні зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО, що запланована на 13 травня у турецькій Анталії.

За його словами, попри те, що ці дві найважливіші умови – припинення вогню і відведення важких озброєнь – мають виконуватися, також має бути наданий повний доступ представникам спостережної місії ОБСЄ і всі гарантії безпеки, яких вони потребують.

«Росія протягом місяців надає постійну підтримку сепаратистам важкою зброєю, артилерією, передовими протиповітряними системами, а також армією. Це теж є грубим порушенням режиму припинення вогню та мінських угод. Ми закликаємо Росію припинити цю підтримку сепаратистів та робити все можливе для виконання цих угод», – наголосив керівник політично-військової організації з штаб-квартирою у Брюсселі.

Захід і Київ звинувачують Росію в підтримці бойовиків на Донбасі зброєю і військами. Москва ці звинувачення заперечує.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: