завжди свіжі новини

Всі новини

Компанії Ахметова “Метінвест”, що знаходиться на межі дефолту, відмовили у реструктуризації

ахметов

Компанія бізнесмена Ріната Ахметова “Метінвест”, що знаходиться на межі дефолту, готує новий план реструктуризації боргу в 114 млн доларів.

Компанія представить новий план реструктуризації протягом наступних двох тижнів, рішення прийнято після “невдалої спроби виграти підтримку інвесторів за пропозицію відстрочити погашення боргу”.

Українська компанія відкликала свою попередню пропозицію у зв’язку з недостатньою кількістю голосів за його підтримку, про що стало відомо перед початком засідання власників єврооблігацій в Лондоні 1 травня. Так, “Метінвест” пропонував погасити 10% боргу і відстрочити основну суму (з 20 травня 2015 року) до 31 січня 2016 року.

У квітні група компаній заявила, що знаходиться в стані дефолту і починає три проекти з отримання згоди власників своїх облігацій з термінами погашення в 2015, 2017 і 2018 роках. Загальний борг компанії становить $3,2 млрд.

Як заявив раніше генеральний директор “Метінвесту” Юрій Риженков, переважна більшість підприємств гірничо-металургійного комплексу України з 2014 року перебуває на межі банкрутства, якого вдалося уникнути тільки внаслідок девальвації національної валюти і поліпшення конкурентоспроможності української продукції на зовнішніх ринках.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: