завжди свіжі новини

Всі новини

Кількість виставлених на продаж квартир на вторинному ринку Києва продовжує збільшуватись

Київ

Кількість представлених до продажу квартир на вторинному ринку Києва у квітні збільшилася на 4,2% щодо березня 2015 року та склало 19 тис. 201 об’єкт.

Обсяг пропозиції в загальній площі збільшився на 3,4%, а в гривневому вираженні зменшився на 3,4%.

У структурі пропозиції житлової нерухомості переважають квартири, розташовані на Правому березі – 46%. Квартири, розташовані на Лівому березі складають 32% від загальної кількості, в Центрі Києва – 22%. Збільшення кількості квартир спостерігалося: на Лівому березі – на 4,5%, на Правому березі – на 5,9% і в Центрі Києва – на 0,5%.

Аналіз пропозиції з поділом за кількістю кімнат у цілому по Києву показує, що в загальному обсязі 1-кімнатні квартири займають 27%, 2-кімнатні та 3-кімнатні – по 33% і 4-кімнатні – 7%.

По відношенню до попереднього місяця кількість однокімнатних квартир збільшилася на 6%, двокімнатних – на 4,7%, трикімнатних – на 2,5%, чотирикімнатних – на 3,8%. Найбільша кількість квартир за підсумками квітня пропонувалося в Дарницькому (16%), Печерському (14%) та Шевченківському (12%) районах. У Голосіївському та Дніпровському – по 11%, Солом’янському та Святошинському – по 9%.

Найменша частка представлених до продажу квартир – в Оболонському (8%), Деснянському (6%), Подільському (4%) районах. Найбільше збільшення пропозиції спостерігалося в Подільському (на 10,5%) та Святошинському (на 6,8%) районах. Зменшилася пропозиція в Шевченківському районі (на 0,5%). В інших районах зростання числа квартир склав від 3% до 6,5%.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: