завжди свіжі новини

Всі новини

Плюси і мінуси київських дворівневих квартир

дворівневі квартири

Про це розповіла київський брокер Оксана Куриленко. “Брокери не люблять мати справу з дворівневими квартирами. Така нерухомість була модною три роки тому. А тепер все розкусили, що в дворівневого житла більше мінусів, ніж плюсів”, – говорить Оксана. Оголошення про продаж нерухомості виставляє в інтернеті. В її каталозі 5 дворівневих квартир від 90 до 150 м. кв.

“Одну квартиру я продаю вже втретє від одних господарів до інших, – розповідає Оксана. – Люди поживуть півроку-рік і виставляють на продаж. Навіть в оренду таку важко здати, бо висока ціна і комуналка. Навесні ціни на них трохи спустили. В середньому за квадрат беруть від 800 доларів, якщо мебльована – тисячу. У новобудові вдвічі дешевше, якщо купуєте житло на етапі будівництва”.

Їдемо дивитися дворівневу квартиру на Позняках. Житло на 24-25 поверхах. Має 150 кв. м. На першому поверсі зроблений ремонт. Встановлено джакузі. На другому в санвузлі є душова кабінка. Вартість квартири $250 тис.

“Власник Ігор переїхав з родиною в будинок під Києвом. Готовий торгуватися. Думаю, тисяч 5 поступиться. У подарунок обіцяє своє місце в підземному паркінгу. У мене це один з найдорожчих варіантів. Найдешевша – дворівнева у Вишневому під Києвом. Квартира ще в серпні коштувала 92 тисячі, зараз готові продати за 65. Вона на 6 поверсі в будинку без ліфта. Для багатьох це проблема номер один”, – говорить ріелтор.

Брокер вказує 10 мінусів дворівневих квартир:

1. У спеку швидко нагрівається дах, на мансарді температура вище на 5 градусів, ніж на першому поверсі.

2. Взимку горище швидко охолоджується.

3. Якщо відсутній ліфт, меблі, техніку і будматеріали треба носити вручну або доплачувати кур’єрам за доставку до дверей.

4. Незручне розміщення квартири для дітей і літніх людей, невідповідне приміщення для власників собак і кішок.

5. Квартири понад 60 кв.м, тому доведеться платити податок на нерухомість.

6. Часто мансарду важко за документами перетворити на житлове приміщення.

7. Для другого поверху треба робити меблі під замовлення через низькі стелі.

8. Вікна на горищі взимку засипає снігом. У кімнатах темно.

9. Доведеться вкласти чимало грошей у звуко-, тепло- і гідроізоляцію даху.

10. Може протікати дах.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: