завжди свіжі новини

Всі новини

Польща у 2015 році видала українцям на 53 тисяч більше національних віз, і на 40 тисяч менше шенгенських віз

польські візи

Найбільший західний сусід України, Польща, у першому кварталі поточного року видала українцям 99,6 тисячі національних віз, що на 53 тисяч більше, ніж за перші три місяці минулого року. Про це свідчать дані польського Міністерства закордонних справ.

У той же час Польща видала українцям 87 500 шенгенських віз, що на третину, або майже на 40 тисяч менше, ніж за перші три місяці минулого року.

Польські консульства в Україні також на третину зменшили видачу довгострокових шенгенських віз терміном від 1 до 5 років: за перші три місяці цього року українці отримали близько 40 тисяч таких віз у порівнянні з майже 60 тисячами за перший квартал минулого року.

При цьому найбільше зменшилася кількість виданих українцям дворічних шенгенських віз – до 34500 з 50500 у минулому році. Польські шенгенські візи до трьох років отримали 3800 українців (у 1-му кварталі минулого року 5,1 тис.), чотирирічні – близько 800 (1,3 тис.) і 5-річні – 1,7 (2,7 тис.).

70% виданих Польщею шенгенських віз, які видаються для короткострокових поїздок до туристичних або бізнес-цілях українцям, були багаторазового в’їзду.

МЗС Польщі також зазначає, що в першому кварталі більше 10 тисяч українців отримали бізнес-візи і майже 40 тисяч – для роботи.

В цілому видача національних і шенгенських віз зросла за підсумками перших трьох місяців на 8%, або на 13,3 тисяч, – до 187,1.

Як повідомлялося, Польща традиційно видає українцям найбільше віз серед усіх держав Шенгенської зони, до якої вона приєдналася наприкінці 2007 року. Торік Українці отримали 830 тисяч польських шенгенських та національних віз, що на 15% більше, ніж у 2013 році. Національні візи, як правило, видаються на термін від 6 місяців до року для тих, хто хоче працювати або вчитися в Польщі.

Раніше Польща і Румунія виступили за скасування віз для українців, а Європейська комісія 13 травня представить звіт про виконання Україною завдань щодо впровадження безвізового режиму.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: