завжди свіжі новини

Всі новини

Стали відомі маршрути, напрямки і ймовірний екіпаж російського “Бука”, який збив у 2014 році Boeing 777

Бук

Стали відомі маршрути, напрямки і ймовірний екіпаж російського “Бука”, який збив у 2014 році Boeing 777 поблизу Донецька. Про це йдеться у розслідуванні Bellingcat.

Так, у ньому йдеться про участь другого російського автомобільного батальйону 69 бригади у транспортуванні військового обладнання, в тому числі і “Буку”, із якого був збитий пасажирський літак, у кілька районів, котрі розташовані вздовж кордону України та Росії.

147 автомобільний батальйон, який базується у Москві, брав участь у транспортуванні “Буку” у Міллерово, що недалеко від кордону із Україною і транспортування інших військових транспортних засобів у прикордонну зону поблизу Донецька.

У розслідуванні йдеться про те, що є чотири можливі водії, котрі ймовірно перевозили “Бук”. Їх вирахували по фотографіях, котрі вони розмістили у соціальних мережах. Чоловіки сфотографувалися поряд із причіпом XP 4679 50 та вантажівкою 4267 AH 50. Bellingcat вказує імена двох із них – Дмитра З і Володимира П.

Зауважимо, що 23-25 червня 2014 року конвой “Буку” відправився на військову авіабазу у Міллерово, а звідти ракетні пускові уставки були переміщені в кілька місць вдовж кордону. “Бук”, із якого збили літак, транспортувався по шосе М4 у Донецьк.

Український кордон він перетнув у ніч із 16 на 17 липня. Після авіакатастрофи зенітний комплекс знову перетнув кордон у тому ж місці рано вранці 18 липня 2014 року. 19-21 липня 2014 року відправився у військовий табір на північному-заході від Каменськ-Шахтинська, а звідти ракетна пускова установка знову була переміщена.

Нагадаємо, що в уламках збитого над Донецьком MH17 знайшли осколки ракети “Бука”.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: