завжди свіжі новини

Всі новини

Столичні будівельні аферисти просять захисту у Петра Порошенка і Володимира Гройсмана

будівельні афери

Столичні містобудівники звернулися до Президента України Петра Порошенка і спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана з відкритим листом, в якому просять захистити будівельний бізнес, над яким, на їх думку, нависла загроза знищення.

Звернення підписали представники кількох десятків компаній, серед яких найбільші гравці ринку: “Київміськбуд”, “Укрбуд”, “Інтергал-Буд”, “Житлоінвестбуд-УКБ”, “UDP”, “КАN Development” та інші.

У зверненні повідомляється, що забудовники стурбовані спробами “протягти через вищий законодавчий орган країни законопроект № 2629, який фактично зупиняє будівництво житла в Києві та суперечить нормам чинної Конституції, положенням законів України містобудівної діяльності і повністю перекреслює дію існуючих нормативів у будівництві”.

На думку представників компаній, антиконституційний закон торкнеться інтересів 120 000 киян, які чекають на свої квартири, а дві сотні будівництв перетворяться на нові “Еліта-центри”. Все це призведе до загострення соціальної напруженості в суспільстві.

Будівельники просять владу забезпечити “зважений підхід при розгляді подібних ініціатив і вжити заходів для того, щоб унеможливити внесення до Верховної Ради України законопроектів, що містять загрозу економічній безпеці країни, суперечать Конституції України і відверто спрямовані проти громадян України і їх конституційних прав”.

Нагадаємо, що останнім часом навколо кількох столичних будівництв розгорілися скандали: активісти і депутати кажуть, що вони незаконні. Забудовники ж стверджують, що документи в порядку і замовними є мітинги, а міліція, у свою чергу, фіксує на силових акціях одних і тих же учасників.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: