завжди свіжі новини

Всі новини

Україна відмовилася постачати турбіни для новітніх російських фрегатів ВМФ РФ

вмф рф

З постачанням двигунів для бойових кораблів в Росії склалася форс-мажорна ситуація, вважають на українському підприємстві.

Україна відмовилася постачати турбіни для новітніх російських фрегатів проекту 22350, повідомив головний конструктор “Коломенського заводу”, на якому виробляють двигуни для таких кораблів.

Постачальник силових установок “Зоря-Машпроект” з українського Миколаєва припинив поставки в Росію у зв’язку з рішенням Ради національної безпеки і оборони України, пояснили представники українського виробника.

“Другий корабель “завис” у зв’язку з припиненням поставок з Миколаєва, зв’язок з ними перервався. Ми теж були задіяні з ними, але Україна навідріз відмовилася постачати турбіни та комплектуючі. Відмовили, в тому числі, і нам, хоча гроші вже були заплачені. Тому зараз співпрацюємо з фірмою “Сатурн”, – сказав головний конструктор “Коломенського заводу” Валерій Рижов.

Виробник дизель-газотрубінних силових установок “Зоря-Машпроект” вважає, що з постачанням двигунів для бойових кораблів в Росії склалася форс-мажорна ситуація, повідомили в службі маркетингу підприємства.

Як пояснили на підприємстві, “Зоря-Машпроект”, що входить до концерну “Укроборонпром”, виконує рішення державних органів України.

Як повідомили в службі маркетингу миколаївського підприємства, в 2014 році у нього відкликали відкритий дозвіл про співпрацю з Росією відповідно до листа Держекпортконтролю України.

Рішення про припинення співпраці з Росією у виробництві військової техніки було прийнято Радою національної безпеки і оборони, а також урядом України. Воно затверджено президентом Петром Порошенко.

Фрегати проекту 22350 – кораблі дальньої морської зони нового покоління.
Кораблі цього класу побудовані за технологією “стелс”, що знижує можливості їхнього виявлення. Вони здатні нести до 16 протикорабельних крилатих ракет і стільки ж протичовнових ракет, а також артилерійське і зенітно-ракетне озброєння.

Очікувалося, що найближчим часом Військово-морський флот Росії отримає три фрегати проекту 22350, повідомив на початку 2015 року заступник головкому ВМФ адмірал Віктор Бурсук.

Наприкінці 2014 року спустили на воду “Адмірал Касатонов” на заводі “Північна верф” в Санкт-Петербурзі. На “Адміралі Головко”, за словами пана Бурсука, велися добудовні роботи.

Головний фрегат серії 22350 “Адмірал Горшков” спустили на воду в 2010 році. Очікувалося, що його почнуть використовувати в 2012 році.

Він вперше вийшов на випробування в листопаді 2014 року. Наступний етап випробувань пройде в травні, а наприкінці року його планують здати флоту, повідомляє ПравдаUA з посиланням на голову Об’єднаної суднобудівної компанії Олексія Рахманова.

“Горшков” мав поповнити корабельний склад Північного флоту. Після анексії Криму і Севастополя Росією в березні 2014 року вирішили, що два перших кораблі серії надійдуть до Чорноморського флоту.

Раніше з’явилася інформація про неполадки в силовій установці корабля. Пізніше стало відомо, що НВО “Сатурн” отримало замовлення на роботи з відновлення газотурбінного двигуна “Горшкова”.

Російська сторона говорила про намір відмовитися від українських силових установок для бойових кораблів ще в 2013 році.

Миколаївський завод “Зоря-Машпроект” виконував серію контрактів на поставку головних силових установок як для фрегатів проекту 22350, так і для сторожовиків проекту 11356.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: