завжди свіжі новини

Всі новини

Уряд Яценюка не хоче індексувати доходи громадян України у зв’язку з різким зростанням інфляції

Яценюк Яресько

Зростання доходів державного бюджету в останні місяці пов’язане, переважно, з девальвацією гривні, яка тягне за собою відповідне збільшення витрат держбюджету, а кошти на підвищення соціальних виплат поки відсутні, заявила міністр фінансів Наталія Яресько.

“У нас немає поки такої можливості (збільшити бюджетні соціальні виплати – ред.), якщо буде, то я готова”, – сказала голова Мінфіну журналістам у кулуарах “круглого столу”, організованого Американсько-українською діловою радою (USUBC) в Києві в четвер .

Коментуючи профіцит держбюджету за підсумками першого кварталу поточного року, Н.Яресько зазначила, що це тимчасове явище, викликане девальвацією, а не зростанням економіки, яка в цей період, навпаки, впала на 15%, тому не можна робити висновки на базі одного кварталу.

Водночас глава Мінфіну підкреслила, що необхідно досягти такого рівня надходжень, щоб була можливість забезпечити соціальні витрати в наступному році.

Як повідомлялося, держбюджет України на 2015 рік побудований на оптимістичному сценарії розвитку ситуації, який передбачає падіння ВВП на 5,5% при інфляції 26,7% і середньорічному курсі 21,7 грн/$ 1. У Нацбанку та уряді вже погіршили прогноз падіння ВВП до 7,5%.

Крім того інфляція в березні прискорилася до 10,8%, в квітні – до 14%, і в результаті за підсумками чотирьох перших місяців склала 37,1%. У річному вимірі за підсумками квітня вона досягла 60,9% – рекордно високого рівня з вересня 1996 року.

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко, лідер партії “Батьківщина”, наприкінці квітня зареєструвала у Верховній Раді законопроект про відновлення індексації грошових доходів громадян у зв’язку з різким зростанням інфляції.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: