завжди свіжі новини

Всі новини

У російському Петербурзі 1-го травня роздавали листівки «Православні Петербурга за мир з Україною»

Петербург

У російському Петербурзі у п’ятницю пройшли першотравневі марші і мітинги.

Кілька колон з 11 до 12 ранку пройшли від Ліговського проспекту до Невського, щоб потім розійтися по різних площах і провести окремі мітинги.

Профспілки, прихильники «Загальноросійського народного фронту» і «Єдиної Росії» зібралися на Дворцовій площі, найбільшою популярністю користувався величезний прапор Росії з портретом Володимира Путіна і фігура Вінні-Пуха, складена з повітряних куль. Під час виступу на цьому мітингу, віце-губернатор Олександр Говорун згадав Сталіна, його наказ, у якому 1 травня 1945 вперше прозвучала назва «Місто-герой Ленінград».

Як повідомляє кореспондент російської служби ПравдаUA, на Ісаакіївській площі зібралися комуністи, вегани і неформали, туди ж прийшли і націоналісти, які обмежилися лише ходою.

Демократичні сили міста не змогли домовитися про єдину акції, тому по Невському проспекту вони йшли двома колонами і провели одночасно два мітинги на Конюшенній площі. На одній сцені виступали активісти «Яблука» і РПР-Парнас, та коаліції «Демократичний Петербург», до якої приєдналися активісти руху «Інграм» і ЛГБТ-активісти. Ще на початку ходи руху колони з райдужними прапорами намагався перешкодити місцевий депутат Віталій Мілонов зі своїми прихильниками, але поліцейські не дали йому зірвати захід. Депутату довелося просто йти поруч зі своїми противниками і словесно їх ображати.

Під час виступу представники «Лібертаріанської партії» заявили: «Наша орієнтація – це свобода». Люди принесли з собою багато плакатів: «Путінська зграя – шкідлива і небезпечна», «Ні російському вторгненню в Україну», «За Росію без мілітаризму і імперських амбіцій», «Ні війні! Людина народжена не для того, щоб вбивати».

Прийшли на Конюшенну площу і православні активісти, які роздавали листівку «Православні Петербурга за мир з Україною», на грудях у деяких був християнський знак у кольорах українського прапора: блакитна рибка у жовтому колі.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: