завжди свіжі новини

Всі новини

У ході перевірки Мінфіну виявлено 552 млн грн збитків і понад 1 млрд порушень

Мінфін

У ході перевірки Мінфіну Державна фінансова інспекція виявила 552 млн грн збитків і понад 1 млрд порушень. Про це в українському ефірі заявив екс-глава державної фінансової інспекції України Микола Гордієнко.

“Нам з ГПУ направили постанову суду про позапланові ревізії Мінфіну… Реально ми виходили на свій підконтрольний об’єкт перевірити виділення цих коштів (220 млн для приватизації “Укртелекому”, – ред.). У результаті проведення цієї ревізії працівниками Державної фінінспекції було виявлено 552 млн збитків у Міністерстві фінансів, 1 млрд 46 млн порушень і 80 млн доларів США”, – повідомив Гордієнко.

За його словами, в результаті перевірки приватизації “Укртелекому” була призначена позапланова перевірка Міністерства фінансів України, яке виділило 220 млн для приватизації “Укртелекому”.

“У ході проведення цієї ревізії виявили збитки 220 млн. У чому суть цих збитків, що в ході приватизації ”Укртелекому“ компанією ЕСУ в контракті було прописано, що компанія ЕСУ зобов’язується за свої власні кошти побудувати для Держспецзв’язку телекомунікативну систему і передати її безоплатно у власність держави протягом двох років. Однак пункт цього контракту був невиконаний. І тодішній керівник попередньої влади Держспецзв’язку написав на колишнього президента В.Януковича лист про фінансування цих 220 млн. Це єдиний документ, на якому ми знайшли резолюцію В.Януковича.

Четвертий президент України написав резолюцію на Кабінет міністрів і Міністерство фінансів знайти можливість для фінансування телекомунікативної системи. Так з держави, фактично двічі вкрали гроші.

Міністерством фінансів було підготовлено зміну в державний бюджет. І були виділені ці кошти для виконання цієї роботи. Тобто компанія ЕСУ недоплатила 220 млн в ході приватизації “Укртелекому” . В ході проведення цієї ревізії одразу виникло питання – а з яких же джерел Міністерство фінансів виділило ці 220 млн”, – зазначив Гордієнко.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: