завжди свіжі новини

Всі новини

Якими методами оплати в інтернеті користуються покупці в різних країнах світу

Методі оплати

Більше половини покупців відмовляються від покупки товарів в інтернеті через те, що не знаходять відповідного способу оплати.

Сполучені Штати
У США покупці в основному використовують кредитні картки, хоча електронні гаманці також досить популярні. Серед користувачів віртуальних гаманців, 79% віддають перевагу PayPal, і 40% – Google Wallet.

Європа
У Європі ринок платіжних інструментів більш різноманітний. Крім електронних гаманців і кредитних карток, європейці часто використовують для здійснення платежів онлайн-банкінг.

Локальні європейські платежі
Майже половина всіх онлайн-транзакцій у Великобританії оплачується кредитною карткою. Дебетові картки складають близько 35% всіх платежів у сфері електронної комерції. PayPal є третім за популярністю способом онлайн-платежів.

У Франції 85% онлайн-платежів здійснюється за участю карток національної платіжної системи Carte Bleue. Нещодавно платформа представила систему аутентифікації за допомогою голосових команд, убезпечивши таким чином торгівлю в інтернеті. Крім того, в країні поширені електронні гаманці PayPal.

У Нідерландах користувачі найчастіше використовують систему iDEAL, яка підключена до онлайн-банкінгу, і дозволяє підтвердити платіж в інтернет-магазині за допомогою простої форми.

У Фінляндії та Швеції банківські операції в режимі реального часу складають 35% ринку. 10 фінських і 4 шведські банки пропонують опцію миттєвих платежів.

У північній Європі досить популярний платіжний додаток Klarna. Цю систему використовують 15 тис. інтернет-магазинів у Швеції, Норвегії, Фінляндії, Данії, Німеччині, Нідерландах та Австрії.

Японія
Багато японців не довіряють електронним платежам і оплачують онлайн-замовлення готівкою в платіжних терміналах, які знаходяться в невеликих магазинах Konbinis. Цей метод платежів – на 2 місці за популярністю після кредитних карток.

Китай
У країні домінує система електронних платежів Alipay, яка є частиною найбільшого в країні інтернет-магазину Alibaba. Також в Китаї популярна доставка з післяплатою та кредитні картки UnionPay.

Росія
Найбільш поширеним методом оплати в Росії є сервіс Qiwi з поширеною мережею цілодобових терміналів самообслуговування. Також у Росії часто використовується система Яндекс. В даний час понад 65 тис. інтернет-магазинів приймають Яндекс.Деньги, а 22% росіян регулярно використовують їх для здійснення платежів.

Індія
Інтернет-банкінг, картки передоплати та готівкові – найпоширеніші способи розрахунку за товари та послуги, придбані в мережі. Також в регіоні набирають популярності мобільні платежі.

Азіатсько-Тихоокеанський регіон
2/3 жителів регіону знайомі з мобільними платежами і активно використовують їх для здійснення платежів.

Латинська Америка
Жителі Мексики, Перу, Аргентини та Колумбії найчастіше вибирають місцеві платіжні платформи з міркувань безпеки. Бразильці воліють купувати в розстрочку через низькі ліміти кредитних карток.

Африка
В Африці мобільні платежі виявилися більш популярними, ніж банківські послуги. Користувачів мобільних платежів у регіоні вже більше, ніж власників банківських акаунтів.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: