завжди свіжі новини

Всі новини

Успішні реформи в Україні неможливі без розділення бізнесу і політики

українська влада повинна розділити бізнес і політику

Успішні реформи в Україні неможливі без розділення бізнесу і політики, а також без так званої «деолігархізації». Про це заявив президент Європейського економічного і соціального комітету ЄС Анрі Малосс.

«Ділове життя, бізнес мають певні правила функціонування, а політика має свій спектр дії. Змішувати і поєднувати ці сфери небезпечно: у результаті маємо корупцію, лобіювання інтересів певних олігархів і корпорацій і на діловому, і на політичному рівнях. Наразі українська влада під контролем громадськості повинна розділити бізнес і політику», – наголосив Малосс. За його словами, без деолігархізації Україна не зможе ані подолати соціально-економічну кризу, ні привабити іноземні інвестиції.

Експерти Європейського економічного і соціального комітету готові надати відповідні рекомендації українській владі, зазначив Малосс.

Він також наголосив, що за умов продовження Євросоюзом санкцій проти чиновників і політиків часів президентства Віктора Януковича, Україні варто розробити механізми повернення і введення в обіг заарештованих коштів.

«Ці гроші повинні працювати для українських реформ і для українців», – зауважив Малосс.

Європейський економічний і соціальний комітет – одна з інституцій ЄС, до складу якого увійшли 50 політиків, незалежних експертів з 28 європейських держав.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: