завжди свіжі новини

Всі новини

Ким найкраще влаштуватися в 2016-му щоб більше заробити

frilans

Поки одні українці відзначають новорічні свята, інші – вже перейнялися тим, як заробити грошей в новому році. Журналісти дізналися, ким найкраще влаштовуватися в 2016-му, чим приваблива дистанційна робота і які фріланс-вакансії зараз на піку популярності у роботодавців.

За словами HR-експерта Тетяни Пашкиної в новому році популярністю користуватимуться тренди 2015-го: робота в продажах, рекламі та маркетингу. В залежності від регіону і досвіду роботи зарплата тут стартує від 5-6 тис. грн. Крім того, набагато охочіше стали залучати наших фахівців зарубіжні роботодавці. “Кожен місяць вакансій з-за кордону стає більше – зараз вони становлять третину всіх пропозицій.

В Італію звуть домробітниць і няньок, в Канаду – готові забрати працівників сільгоспсфери, а найбільш “шоколадними “вважаються вакансії з ОАЕ – тут чекають працівників готельної сфери і готові платити їм від 30 тис. грн”, – говорить Пашкіна. До речі, в Україні, за її словами, теж активно зростає попит на фахівців в готельному бізнесі: “Тут в топ піднімаються вакансії в регіонах. Причому за обсягом ринку праці, наприклад, Львів та Одеса впевнено обходять навіть столицю”.

Також експерт заспокоїла українців: різких скорочень штату і урізувань зарплат цього року чекати не варто. “Роботодавці вже максимально оптимізували свій бізнес в минулому році, звільнивши максимальне число співробітників. Тепер же вони працюють над мотивацією персоналу на результат і готові платити за це більше. Тобто скільки зробив – стільки й заробив, – говорить Пашкіна. – У зв’язку з цим найпопулярнішою тенденцією в 2016-му може стати перехід на віддалену роботу або фріланс”.

Згідно з даними соцопитування, фрілансерами готові стати 92% опитаних. Серед причин піти у вільне плавання українці найчастіше називають бажання розпоряджатися своїм часом, регулювати рівень доходу, працювати віддалено і не прив’язуватися до одного начальника. Роботодавці також охоче беруть на фріланс: за грудень на порталі з’явилося майже 2 тис. пропозицій з віддаленої роботи (для програмістів, творчих працівників, продавців, диспетчерів). “Зарплати полярно різні: наприклад, ретушерові фотографій пропонують від 3 тис. грн, офіціантові на кейтерінг – 5 тис. грн, менеджеру віддалених продажів – 10 тис. грн, а технічному письменникові готові платити 23 тис. грн, – говорить експерт. – Думаємо, в новому році фріланс буде популярний у програмістів різних напрямів і мов програмування, попитом будуть користуватися веб-дизайнери і веб-розробники, фахівці з продажу та роботи з текстами”.

Правда України

your ads here!

залишити коментар: