завжди свіжі новини

Всі новини

Старий розпусник Петя губошльоп симоненко хоче повернути собі партійне корито

petia-guboshlep

Лідер КПУ Петро Симоненко звернувся до Вищої кваліфікаційної комісії суддів зі скаргою на дії судді Окружного адміністративного суду Києва Валерія Кузьменка, вчинені під час розгляду ним справи про заборону Компартії України.

«У своїй скарзі Петро Симоненко вказав, що суддя Валерій Кузьменко допустив грубі порушення. Незаконно відмовив КПУ у доступі до правосуддя, що не дало можливості представникам КПУ реалізувати надані їм процесуальні права. Порушив принципи гласності та відкритості судового процесу, призначивши розгляд справи в порядку письмового провадження. Порушив принципи рівності всіх учасників судового процесу перед законом і судом. Порушив правила відводу судді», – мовиться у повідомленні Компартії України, опублікованому 12 січня.

У грудні минулого року Комуністична партія України звернулася до Київського апеляційного адміністративного суду зі скаргою на постанову Окружного адмінсуду Києва про заборону діяльності цієї політсили.

16 грудня 2015 року Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов Міністерства юстиції України про заборону Комуністичної партії. Була заборонена офіційна діяльність партії або участь її у майбутніх виборах.

У липні 2014 року Міністерство юстиції подало судовий позов про заборону КПУ.

Як пояснив міністр юстиції Павло Петренко, Міністерство юстиції є тим органом, який здійснює перевірку політичних партій на предмет, чи їхня діяльність, пропаганда та символіка не підпадає під заборону. Міністерство сформувало незалежну комісію, яка надала висновки: комуністичні партії порушували найменуванням, символікою, статутом та програмою закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні».

Правда України

your ads here!

залишити коментар: