завжди свіжі новини

Всі новини

Понад 1,3 млрд тонн харчів щорічно викидається, а 795 млн людей голодують

harchi-psuutsia

Понад 1,3 млрд тонн харчів щорічно викидається, а 795 млн людей голодують.

Понад 1,3 млрд тонн харчових продуктів щорічно викидається людьми, а тим часом екологічні ресурси Землі стрімко вичерпуються, заявили в прес-службі Всесвітнього фонду дикої природи (WWF).

“За даними Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO), зараз 31% харчової продукції просто викидається”, – зазначають у фонді.

Між тим, як повідомили в WWF, в світі налічується 795 млн людей, які хронічно недоїдають.

“Навіть чверті викидається їжі вистачить, щоб нагодувати всіх цих людей”, – підкреслили у фонді.

Найбільшу кількість продуктів викидають жителі Європи і північної Америки, які часто самі утилізують їжу. Нерідко їжа псується ще до того, як потрапить в руки споживачів – на складах і базах, в магазинах, при транспортуванні тощо.

При цьому, як зазначають екологи, зараз для вирощування агрокультур використовується вже більше половини всіх територій планети, придатних для цих цілей. А любов людства до морепродуктів сприяє різкому скороченню популяції багатьох видів риб, серед яких є й рідкісні.

Для попередження катастрофи WWF пропонує в рамках акції “Година Землі” скоротити споживання напівфабрикатів і звернути увагу на місцеві та сезонні продукти, особливо рослинного походження. Це необхідно для зменшення часу, ресурсів і енергії, що йдуть на виробництво і транспортування їжі.

Також фонд пропонує ввести систему екологічної сертифікації. Вона дозволить сформувати всі умови для створення екологічно безпечної продукції та організації виробництв, які відповідають установленим законом екологічним вимогам, спрямованим на забезпечення безпеки життя, здоров’я споживачів і охорони навколишнього середовища.

Правда України

your ads here!

залишити коментар: