завжди свіжі новини

Всі новини

Що потрібно знати, щоб не попастися на вудку автомобільних шахраїв

feikove-zoloto

На автошляхах Києва набирає популярність новий вид ошуканства водіїв. Що потрібно знати, щоб не попастися на вудку шахраїв і як їх можна визначити серед звичайних автомобілістів.

У Києві шахраї, граючи роль багатих людей, що потрапили в біду, виманюють у довірливих водіїв гроші в обмін на фальшиве золото. Новий вид обману водіїв відразу визначити складно, тому правоохоронці радять автомобілістам: не поспішати, не скупитися і запропонувати реальну допомогу в біді.

Зі спробою такого обману недавно зіткнулися журналісти одного зі столичних ЗМІ. Зустріч з аферистом відбулася в кінці серпня на Старообухівській трасі, поруч з елітним селищем Конча-Заспа. Там на узбіччі з увімкненою «аварійкою» стояв престижний BMW 7-серії приблизно 2008 року випуску з іноземними номерами. Поруч з ним бігав чоловік і активно намагався зупинити один з проїжджаючих повз автомобілів.

Журналісти зупинилися біля нього, вирішивши дізнатися, що ж сталося. Чоловік азіатської зовнішності в дорогому одязі і обвішаний золотом на шиї і руках, поганою англійською мовою повідомив, що його машина зламалася, а в салоні сидить дружина і дитина, у нього немає при собі готівки, а з банківською карткою якісь проблеми. Він почав просити грошей на ремонт автомобіля і на бензин, а замість них кинув у машину журналістів всі свої золоті прикраси і свою візитку, нібито директора автокомпанії запевнивши, що це запорука і вже завтра він поверне на $500 більше.

Однак бувалі кореспонденти не повелися на вмовляння чоловіка і запропонували підвести його в ломбард, проте «іноземний бос» не погодився на цей варіант, продовжуючи просити готівку під заставу золота. Журналістам здалося це підозрілим, і вони включили камеру мобільного телефону, щоб записати розмову.

Коли чоловік це побачив, тон його мови змінився – він виразною російською мовою заявив, що мовляв він не бандит і зі словами «Спасибі, командир» забрав свої коштовності, сів у «зламаний» автомобіль і швидко поїхав.

Після цього стало зрозуміло, що перед нами був шахрай, який таким чином намагався продати фальшиві ювелірні вироби. Столичні правоохоронці розповіли, що шахрайство з золотом практикувалося і раніше. Причому, не тільки в Києві, а й на автотрасах південних регіонів країни.

Виробництво прикрас, які зовні не відрізняються від справжніх, криміналом поставлено на потік і багато громадян ведуться на такі афери. «Щоб визначити, хто перед вами: аферист чи людина, що потрапила в біду, потрібно запропонувати свою допомогу (у випадку з водієм BMW – довезти до ломбарду).

Шахрай відразу ж втратить до вас інтерес, адже йому потрібна не допомога, а гроші, – порадили правоохоронці. Втім, крім театрального способу обману водіїв, злочинці вдаються і до більш примітивних і грубих методів грабежів на дорогах.

Правда України

your ads here!

залишити коментар: