завжди свіжі новини

Україна

До лікарень Дніпра доправили 6 поранених військових з Авдіївки – лікарі

До лікарень Дніпра за добу доправили 6 поранених українських бійців з Авдіївки. Про це повідомили в обласній клінічній лікарні імені Мечникова. 

Як зазначив заступник головного лікаря Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова Олександр Толубаєв, усі доправлені – з мінно-вибуховими пораненнями, двоє із них у важкому стані, стан чотирьох оцінюється як середньої тяжкості. 

За даними лікарів, ці бійці зазнали поранень на початку тижня. Як поінформували в лікарні, двоє з шести поранених наразі перебувають у лікарні імені Мечникова, четверо – у військовому шпиталі Дніпра.

Волонтери, які координують допомогу пораненим військовим у місті, оголосили збір речей. Зокрема, координаторка волонтерського центру в шпиталі Олександра Каладжиєва заявила про потребу в одязі для прибулих.

Водночас у Дніпрі, в приміщенні облради, де розгорнули штаб з допомоги жителям Авдіївки, триває збір гуманітарної допомоги.

Як поінформували у штабі, до переліку потреб у теплих речах, через великі морози та численні обмороження кінцівок, додалися також валянці для військових та індивідуальні хімічні засоби обігріву. 

Останнім часом на Донбасі загострилася ситуація, зокрема, від 29 січня тривають запеклі бої неподалік Авдіївки. Сторони конфлікту звинуватили одна одну у спричиненні цих боїв, а також заявляють про жертви серед мирного населення внаслідок обстрілів. Загалом від 29 січня, за даними української поліції, внаслідок обстрілів Авдіївки загинула одна людина, 8 мирних жителів поранені. Через обстріли Авдіївка залишається частково без електрики, у деяких оселях відсутні також вода і опалення, є проблеми з мобільним зв’язком. За даними штабу АТО, внаслідок обстрілів Авдіївки десятки військових поранені. 

Угруповання «ДНР» зі свого боку повідомляло про обстріли низки населених пунктів на непідконтрольній Україні території. Складна гуманітарна ситуація склалася в окупованій Ясинуватій, що навпроти Авдіївки по той бік лінії фронту. Сьогодні бойовики звинуватили українських військових в обстрілах Донецька і Макіївки, внаслідок чого поранені четверо мирних жителів.

your ads here!

залишити коментар: