завжди свіжі новини

Україна

Апакан закликав докласти зусиль для захисту важливих об’єктів інфраструктури на Донбасі

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан закликав сторони конфлікту докласти зусиль для захисту важливих об’єктів інфраструктури на Донбасі. 

«Захист об’єктів цивільної інфраструктури є важливим не лише для добробуту тих, хто живе в Донецькій і Луганській областях, а й з огляду на те, що спричинені конфліктом пошкодження водоочисних споруд, хімічних заводів і сільськогосподарських підприємств становлять серйозну загрозу для навколишнього середовища», – сказав Апакан, якого цитує прес-служба СММ ОБСЄ.

Він наголосив, що пошкодження будь-якого з цих об’єктів може призвести до екологічної катастрофи і це ще більше ускладнить скрутне становище людей, які живуть з обох боків лінії зіткнення. 

Унаслідок конфлікту на Донбасі, який триває від квітня 2014 року, стаються пошкодження об’єктів інфраструктури. 

Зокрема неодноразово припиняла роботу Донецька фільтрувальна станція (ДФС), яка розташована між підконтрольною українській владі Авдіївкою та Ясинуватою, контрольованою угрупованням «ДНР». Це підприємство забезпечує водою населені пункти по обидва боки лінії розмежування. Зараз ДФС не працює, як заявляє українська сторона, через пошкодження внаслідок обстрілу лінії електропередач, що забезпечувала роботу станції. 

У квітні у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ щодо України повідомляли, що Донецька фільтрувальна станція від початку 2017 року потрапляла під обстріли понад 200 разів, станція не працювала сукупно 38 днів.

your ads here!

залишити коментар: