завжди свіжі новини

Україна

МЗС Білорусі викликало посла України через висловлювання про військові навчання

Міністерство закордонних справ Білорусі викликало посла України Ігоря Кизила через висловлювання про військові навчання. Про це йдеться у заяві відомства. 

Білоруські дипломати уточнюють, що йдеться про заяву посла стосовно навчань «Слов’янське братерство-2017».

«Послу України було вказано на те, що зроблені ним заяви не відповідають високому рівню дружніх відносин між Республікою Білорусь і Україною, є некоректними і містять необґрунтовані звинувачення Республіки Білорусь у недотриманні заходів довіри і безпеки в регіоні ОБСЄ», – йдеться у заяві. 

У МЗС Білорусі наголошують, що «провели у повній відповідності з нормами міжнародного права і зобов’язаннями Білорусі в рамках ОБСЄ».

При цьому, як наголошують білоруські дипломати, запрошення військових аташе, в тому числі України, на це вчення було винятково жестом доброї волі з білоруської сторони.

Як повідомляють ЗМІ, посол України закликав Білорусь до відкритості під час навчань, коментуючи білорусько-російсько-сербські навчання.

Крім того, у вересні цього року на території Білорусі заплановані російсько-білоруські навчання «Захід-2017» з залученням російською стороною понад 4 тисяч вагонів для перевезення озброєнь та солдатів .Українська сторона висловила занепокоєння через ці навчання. Проте, як заявляв Кизил, Україна отримала запевнення білоруської сторони, що українські військові, у тому числі військовий аташе з посольства України у Мінську, зможуть бути спостерігачами на навчаннях «Захід-2017».

 

             

залишити коментар: