завжди свіжі новини

Політика

МЗС: у перший день «безвізу» консули України у Польщі здійснюватимуть моніторинг

11 червня у день вступу в силу «безвізу» для громадян України, які мають намір в’їжджати до Євросоюзу з туристичною, приватною чи діловою метою, консули України у Польщі будуть здійснювати моніторинг процедури перетину кордону, повідомляють в МЗС України.

Як повідомив Радіо Свобода офіційний представник Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич, консули працюватимуть у ключових точках перетину українсько-польського кордону і в міжнародному аеропорту «Шопен» у Варшаві.

«У день вступу в силу рішення Євросоюзу про скасування візових вимог для громадян України, з 8 до 15 години за польським часом консули України у Польщі перебуватимуть у ключових пунктах пропуску та в міжнародному аеропорту у Варшаві. Консули здійснюватимуть моніторинг ситуації у пунктах пропуску через державний кордон й надаватимуть консульську допомогу громадянам України у разі виникнення проблемних ситуацій», – роз’яснив Кирилич.

Із 11 червня для громадян України запроваджується безвізовий режим з ЄС. Це стало можливим після того, як Рада міністрів Євросоюзу 11 травня ухвалила остаточне рішення про надання Україні безвізового режиму. Угода про лібералізацію візового режиму поширюватиметься на всі країни ЄС, окрім Великої Британії та Ірландії, а також діятиме в країнах шенгенського простору, що не входять у ЄС: Норвегії, Ісландії, Ліхтенштейні та Швейцарії. Для безвізових поїздок громадянам України необхідно отримати біометричний паспорт.

Раніше заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця повідомив Радіо Свобода, що у МЗС України не виключають збільшення кількості порушників правил безвізового перебування в ЄС серед громадян України і готуються до цього.

your ads here!

залишити коментар: