завжди свіжі новини

Україна

Раді пропонують схвалити законопроект про кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору

У Верховній Раді зареєстрований проект постанови про схвалення за основу законопроекту щодо кримінальної відповідальності за заперечення Голодомору, Голокосту, геноциду кримськотатарського народу.

Автором цієї постанови є голова комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, депутат від фракції «Батьківщина» Андрій Кожем’якін.

Сам законопроект, ініційований групою народних депутатів, був зареєстрований ще у лютому 2017 року. Документом пропонується внести зміни до Кримінального кодексу і передбачити, що публічне заперечення Голодомору 1932–1933 років в Україні як геноциду українського народу, Голокосту як геноциду єврейського народу, геноциду кримськотатарського народу при депортації кримських татар у 1944 році, а також виготовлення і розповсюдження матеріалів з таким запереченням карається штрафом від 3 до 10 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян (17 гривень) або позбавленням волі на строк до п’яти років. Ці ж дії, вчинені службовими особами або вчинені повторно, пропонується карати позбавленням волі на строк до п’яти років.

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував Верховній Раді України ухвалити документ за основу.

             

залишити коментар: