завжди свіжі новини

Україна

Сторона захисту підозрюваного у причетності до вбивства Вороненкова оскаржила його арешт

Сторона захисту павлоградського активіста Ярослава Тарасенка, затриманого за підозрою у причетності до вбивства колишнього депутата російського парламенту Дениса Вороненкова в Києві, оскаржує його арешт, підтвердив Радіо Свобода адвокат Роман Гайдай.

За його словами, апеляційна скарга подана до Апеляційного суду міста Києва. Як зазначив адвокат, за законодавством, вона має бути розглянута упродовж трьох днів.

Раніше в понеділок у дніпропетровському осередку громадської організації «Національний рух «Державницька ініціатива Яроша» («ДІЯ») назвали «непереконливими» підстави для затримання й арешту їхнього активіста з Павлограда Ярослава Тарасенка. Як сказав Радіо Свобода координатор Дніпровського відокремленого загону «Державницької ініціативи Яроша» Ростислав Винар, затриманий павлоградець є членом «ДІЯ» і брав участь в АТО як боєць-доброволець.

Минулої п’ятниці, 16 червня, стало відомо, що в Павлограді на Дніпропетровщині правоохоронці здійснили обшук у помешканні й затримання громадського активіста Ярослава Тарасенка. За даними партії «Національний корпус», членом формування охорони громадського порядку якої є Тарасенко, «бійці в камуфляжній формі, ніяк представившись і не надавши жодних документів», посадили Тарасенка до авта і поїхали «в невідомому напрямку, не надавши ніяких пояснень». Водночас у партії тоді не підтверджували, що обшук і затримання Тарасенка пов’язані зі справою про вбивство Вороненкова. Правоохоронці заявляли, що, за даними прокуратури, Тарасенка підозрюють у тому, що саме він міг бути тим водієм, який автом привіз підозрюваного вбивцю Вороненкова на місце злочину і, ймовірно, мав вивезти звідти.

Дениса Вороненкова, колишнього депутата Державної думи Росії, вбили 23 березня в центрі Києва. За даними поліції, в результаті стрілянини також був поранений його охоронець і нападник, який пізніше помер від поранень. Президент України Петро Порошенко назвав це вбивство «актом державного тероризму з боку Росії».

Денис Вороненков, який у грудні 2016 року разом зі своєю дружиною, також колишнім депутатом російської Держдуми Марією Максаковою, переїхав до України, 14 лютого повідомив про отримання українського громадянства завдяки українському походженню своїх предків. В Україні колишній російський депутат раніше дав свідчення у справі про державну зраду щодо колишнього президента України Віктора Януковича.

your ads here!

залишити коментар: