завжди свіжі новини

Всі новини, Корупція, Політика, Україна

Шмигаль назвав радників щодо виходу з карантину

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розкрив імена фахівців, які обговорюють з урядовцями стратегії та ідеї виходу країни з карантину. Крім міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка, до цієї групи увійшли

▪️Ярослав Жаліло — заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень

▪️Елла Лібанова — директорка Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України

▪️Андерс Аслунд — старший науковий співробітник Атлантичної ради США

▪️Олег Устенко — радник Президента України

▪️Ерік Найман — керуючий партнер Capital Times

▪️Віллем Буітер — професор Колумбійського університету

▪️Євген Пенцак — викладач економіки та фінансів Києво-Могилянської бізнес-школи.

«Повторю, що наразі в нас є лише напрацювання й бачення цього плану (виходу з карантину – ред.), які ми щодня оновлюємо, залежно від поведінки шкали захворюваності», – вказав голова уряду.

Днем раніше Шмигаль заявляв, що «у травні Україна має йти на роботу». «У яких умовах, у яких нових соціальних стандартах, у яких часових рамках — це ті питання, над якими уряд працює разом з аналітиками. Ми створили Раду з питань економічного розвитку України, куди ввійшли найкращі вчені та економісти зі світовими іменами», – писав прем’єр-міністр.

 

Раніше цього місяця міністр внутрішніх справ Арсен Аваков припустив, що початок скорочення карантинних обмежень в Україні можливий не раніше 15 травня, назвавши це «припущеннями оптиміста».

25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин і заппровадив режим надзвичайної ситуації у всіх регіонах до 24 квітня. Карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції розпочався в Україні 12 березня.

 

your ads here!

залишити коментар: