завжди свіжі новини

Всі новини, Корупція, Політика, Україна

Білогорська «справа Хізб ут-Тахрір»: звинувачення вимагає від 13 до 19 років ув’язнення для трьох фігурантів

Під час засідання у Південному окружному військовому суді російського Ростова-на-Дону 22 грудня прокурор попросив для фігурантів Білогорської «справи Хізб ут-Тахрір» від 13 до 19 років позбавлення волі. Про це повідомляє «Кримська солідарність».

«Енверу Омерову держзвинувачення запитує 19 років з відбуванням у колонії суворого режиму, з них 3 роки – у в’язниці, 1 рік і 9 місяців обмеження після звільнення. Його синові Різе – 13 років з відбуванням у колонії суворого режиму, з них 3 роки у в’язниці, з обмеженням 6 місяців після звільнення. Джаппарову Айдеру – 18 років з відбуванням у колонії суворого режиму, з них 3 роки у в’язниці, 1 рік і 2 місяці обмеження після звільнення», – повідомляють правозахисники.

10 червня 2019 року у будинках кримських татар в Алуштинському, Білогірському та Сімферопольському районах окупованого Росією Криму пройшли обшуки, російські силовики затримали вісьмох чоловіків: Руслана Нагаєва, Ельдара Кантімірова, Руслана Месута, Ленура Халілова, Ризу Омерова, Енвера Омерова, Айдера Джеппарова і Ескендера Сулейманова.

У ФСБ Росії заявляли, що слідчі заходи проходять в рамках кримінальної справи за статтею 205.5 (організація або участь в діяльності терористичної організації) і стосується релігійної організації «Хізб ут-Тахрір».

Українські правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження через дії російських силовиків у Криму.

МЗС України висловило протест у зв’язку з арештами в Криму, а також закликало посилити політичний, економічний і санкційний тиск на Росію.

 

your ads here!

залишити коментар: